Alles over beveiliging

Wat is particuliere beveiliging? Wat houdt de vergunning in? Wat voor opleiding dient een beveiliger gevolgd te hebben? Kortom, allemaal vragen waar wij graag meer informatie over geven.

Wat is particuliere beveiliging?
Beveiligingsorganisaties bewaken de veiligheid van personen en goederen of ze waken tegen verstoring van de orde en rust op terreinen en in gebouwen. Beveiliging van personen en bedrijven gebeurt meestal door particuliere beveiligingsorganisaties. Daarnaast kunnen particulieren en bedrijven recherchebureaus inschakelen om onderzoek te doen. Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus zijn aan regels gebonden.

Wat houdt de vergunning in?
Niet iedereen kan zomaar een beveiligingsorganisatie of recherchebureau beginnen. Hiervoor is een vergunning nodig. Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus hebben een vergunning nodig en alle medewerkers moeten worden gescreend. Daarnaast gelden er diverse opleidingseisen voor de medewerkers. De vergunning voor particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus wordt namens de minister van Veiligheid en Justitie verleend door Justis. Zonder deze vergunning mag een beveiligingsbedrijf niet te werk gaan.

Wat voor opleiding dient een beveiliger gevolgd te hebben?
Beveiligers moeten in het bezit zijn van een diploma Beveiliger van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) en van de Stichting ECABO of van een diploma dat daaraan is gelijkgesteld. Welke diploma’s dat zijn, staat omschreven in de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus

Meer algemene informatie over beveiliging op de website van Dienst Justis

 

Bekijk ons op Facebook

Veiligheid voor alles en iedereen!